Wednesday, 22 January 2014

Hidupku sebagai pelajar form 6 #3


Salam..

ok now dila nak story masa dila dekat form 6 dulu.. entry yang lepas dila dah cerita sem 1 dan sem 2 di form 6.. so now nak story cerita untuk the last sem is sem 3.. ahahaha.. bila dah masuk sem 3 ni, fikiran tu boleh laaa matang dari yang lepas and dah belajar apa yang sepatutnya semasa dalam sem 1 dan sem 2.. ok masa dalam sem 3 ni, kerja kursus or di panggil PBS semakin bertambah.. ok tarik nafas hempus fuhhhhh.. banyak kot sebab sem 2 hari itu just buat satu PBS je so sem kali ni 3 PBS kott, ok 'pengsan sekejap' ..

First masuk je sem baru ni terus dah dapat tugasan, subjek 'geo' 'pengajian perniagaan' dan 'ekonomi'.. ok dalam banyak2 PBS yang dila seronok buat dalam sem 3 ni ialah geo... knp?? knp??.. sebabnya kena buat kerja di luar kawasan sekolah.. haa nak tahu tajuk yang cikgu pilih and semua setuju ialah buat pasal cerun.. kalau sebut cerun ni mesti dekat tempat yang tanah tinggi kan.. haa dah dapat fikir laaa tu dekat mana dila kena buat ahahaha yup kami satu kelas budak geo buat dekat Cameron Highland.. kami pergi hujung bulan 6 selama 2 hari 1 malam tapi syok kottt bestt sangat rasa nak pergi je lagi :) (subjek goe je buat dalam kumpulan, so dila dalam kumpulan 3)
jom laaa tengok gambar group2 kelas dila :)

FIRST DAY




The first group




The second group








     My group :)
















ok tu laaa kumpulan dalam kelas dila dan aktiviti kami sepanjang hari dalam satu hari ini..
haaa kami pun pergi laa tempat kajian masing2..first day dapat selesaikan 2 kumpulan je..
so maknanya kumpulan dila kena pergi tempat kajian esok hari nya..
bila dah pusing sana sini, mesti laa penat kan so lepas tu kami pun pergi laa hotel..
lepas tu balik dari situ kami pun free laaa sampai laaa esok pagi nya yeaaaaa!!..
rehat rehat sampai laaa mahgrib, bila dah sembahyang cikgu ajak pergi pasar malam dekat situ..
alaaa jalan kaki je  ahahaha
tapi yang best nya sejukkkk kottt.. best2..
pusing2 satu malam tu, kami bukan beli apa pun ahaha, buat penat kaki je kan..
after tu cikgu kata dia nak naik bilik nak rehat and jumpa esok...siap cikgu kata pergi laaa mana2 korang nak tapi jagan lambat balik.. yeaaaaaaa!!!! tq cikgu.. ahahaha

kami pun fikir2 nak pergi mana ye, so last2 kami satu kelas pergi makan steambot..
best kan suasana tengah sejuk,kita makan benda yang panas2.. fuhhhh syok kottt..
so tengah2 makan, ramai laaa member dila balik dulu sebab sejuk sangat kat luar yelaaa jam pun nak tunjuk angka 12 malam











percaya tak, sebenarnya tak rasa macam upper six je ahahaha
(sebenarnya nak cakap muda tu ahaha)
habis makan2 balik hotel terus je ZzzZZZzz.. (penat sangat)


SECOND DAY











Ok lepas pergi buat kajian dekat group dila and mesti laaa kena berjalan kan ahahaha
jalan2 dekat mardi uishhhh tempat cantik kot..
kalau laaa dapat lebih masa time ni mesti nak duduk lama2 dekat sini..
tapi yang best sebab dapat jalan dengan kawan2..
haaa gelak dekat sana macam tak ingat orang je ahahaha..
bila dah balik sekolah balik.. kena mula buat PBS ..
so enjoy dah habis.. sedihhh :(
ahahaha alaa biasa laaa ada time seronok dan ada time tak seronok kan..
ok laaa.. buat masa ni dila cerita pasal PBS geo dulu.. next entry nak cerita PBS P.P dan PBS eko pula..


NAA XOXOXO

No comments: