Thursday, 30 January 2014

hidupku sebagai pelajar form 6 #4

salam..
nak sambung cerita pasal form 6 lagi..
entry yang lepas ada cerita pasal PBS GEO dalam sem 3.. so hari ini nak cerita PBS P.P dan PBS EKO pula...
jom.. jomm

PBS P.P

PBS P.P kami semua kena buat satu tugasan yang bertajuk organisasi..
lebih kurang macam tu laa.. so kali ni, ambil masa juga laa.. company mana nak cari??
fikir punya fikir tanya pendapat cikgu hari hari..
Tinggg!!!
haa dah tahu nak buat dekat mana.. so dila buat dekat 'tabung haji' sekali dengan member dila tapi member dila buat pasal lain.. ok, ingat ambil je maklumat dari internet siap laa semua nya.. tapi rupa2nya.. memang kena pergi dan buat temu bual.. nak ada bukti pula tu..
aisshhhhh.. so hari yang telah ditetapkan, temu bual laa pengarah dekat situ, hehehe 
malu kot, berketar ketar nak cakap ahaha.. dila pandang member dila, diorang pun pandang dila, so siapa nak cakap ni?? ahahaha..
so nak dekat petang macam tu baru laa siap temu bual segalanya, tarik nafas legaaa... fuhhhhh..
esok terus kena buat PBS P.P .. tak boleh bertangguh banyak lagi PBS yang menunggu... 


masa nak persentation dekat depan cikgu tu, wohhh dok depan laptop cakap sorang2 kena banyak kali cuba nanti karang kat depan tergagap2 buat malu je, dah laa member pun tengok gak..
so start dari PBS ni hari hari latih diri ni supaya berani bercakap di depan orang ramai..
aicehhh macam nak persembahkan kepada CEO syarikat pula nak ada persediaan rapi ahahaha..
gler tak rapi nak markah kosong ke.. kena laaa sentiasa bersedia.. Alhamdulilah persentation ok tapi time soal jawap dengan cikgu tu, dila ada bagi jawapan yang tak masuk akal 
yang malunya cikgu gelak taw dengar jawapan dila.. maluu weeiiii *tutup muka*





bersiap sedia dengan soalan yang nak di soalkan kepada pengarah tu.. *gemuruh time ni*

alhamdulilah selesai juga temu bual.. tq sebab berkerjasama :)



PBS EKONOMI

ok kali PBS eko pula.. PBS ni hari- hari sentiasa kena update.. sebab cikgu akan tengok dari hari ke hari, kalau tak hantar draf memang cikgu tolak markah.. nak ke tolak markah?? tak nak kan, so sentiasa laa buat juga.. tapi time tu juga laaa buat PBS P.P dengan PBS EKO.. memang laa penat tapi dun worry tak terasa sangat sebab member dan cikgu sentiasa tolong..
PBS EKO ni hari-hari taw cikgu tulis dekat status pasal PBS ni, tak kesah apa masalah kita hadapi mesti cikgu tolong.. walaupun dah tengah malam.. cikgu tetap tolong... ringgan sikit beban ni.. bila cerita pasal ni rindu pula dengan keadaan time buat PBS ni semua..

dila duduk asrma taw, dekat asrma ada wifi, yang tahu password dila dengan member dila je ahahah, dila pula bawa laptop dekat asrama senang sikit nak buat PBS ni.. kunci pejabat asrama pula.. ada dekat dila sebab dila yang berkuasa di situ ahahahahaha.. jahat kan..hehe
so setiap malam, bila dah habis sembahnyg isyak, terus pergi pejabat asrma on wifi.. so buat laa PBS.. duduk buat pbs tu khusyuk taw ahhaha, dila pandang member dila dia pun tak toleh kiri kanan, banyak lagi PBS kena siap kan ni.. tensionn!!!!
dila pernah menangis taw buat PBS ni, tak tipu sebabnya terlau tension sebab banyak sangat kena fikir, tapi kita jagan sesekali putus asa.. cuba je selagi kita boleh..
pernah satu hari tu, banyak sangat PBS kena siapkan, tiba2 rasa mengantok sangat laa pula..
tengok jam.. wooooo nak dekat pukul 1pagi patut laaa rasa mengantok sangat..
tapi time tu, weiiii aku lupa kerja sekolah tak siap lagi.. ahahaha kadang2 penat buat PBS malas pula nak buat kerja sekolah ni ahahaha :)

dila dengan member dila ni, kadang-kadang balik dorm pukul 1 pagi taw.. 
confirm2 penghuni asrama dah tidur,
tapi dila lega juga sebab dorm dila ni, ada je yang study sampai pagi, kadang2 tak takot sangat..
tapi tu laa.. rindu pula dengan suasana time tu.. Alhamdulilah akhirnya PBS EKO dah di hantar dengan sebaiknya dan persembahkan dekat cikgu pun ok.. ada member dila cakap..
' ko kalau buat persentation dekat cikgu mesti ada je lawak yang ko buat'
ahahaha yeke?? mybe tak nak kasi takot sangat kot..
akhirnya semuanya dah selesai.. Alhamdulilah, aku pasti rindu kenagan buat PBS dengan kawan2..





study untuk final exam bagi sem 3 pula..

 rindu nak susah senang bersama lagi.. miss you all :)
  



NOTES: JANGAN SESEKALI BUAT KERJA BERTANGGUH.. SERIOUS AKHIR NANTI PASTI MENYESAL 


7 comments:

ikhwan yusuff said...

teruskan perjuangan tu..:D

sYiRa LoKMaN said...

syira lepasan stpm :D

Akeyla Azmi said...

wahhhhhhh :D
bestnyaaaaaaaaaaaa :DDDDD

dilakhir said...

tq ikhwan yusuff :)

dilakhir said...

waaa kita geng ^_^

dilakhir said...

kn.. rasa rindu pula :)

Vee Sandi said...

cabaran pelajar sekarang ... semoga sukses dila .