Thursday, 6 February 2014

LIFE

Salam..
ok sekarang sejak jadi penganggur dan hanya berkerja memelihara lemak-lemak ni
terasa laa boring sangat..
kalau ada member dekat sini memnag dah ajak hangout dah..
tapi tu laaa, tak ada siapa pun dekat sini nak  berkawan dengan dila..

ek'ele ko ni dila.. aku hempuk dengan batu karang baru sedar kot.. benda dah lepas.. biar kan sahaja jangan di ingat2kan lagi.. zipp mulut malas nak cerita pasal tu..


sejak peristiwa mikmok tu ahaha.. gilaa laa buruk nama aku bagi..
sejak tu dila bawa diri.. 
jauh dari segalanya.. tapi tak pergi jauh laa..
tapi rasa macam susah sikit laa life lepas tu.. pandai tanggung laa kan..
dah ko nak sangat lari dari masalah.. hambek ko!

sejak tu dila tukar sekolah,  ambil keputusan duduk asrama 
tapi tu laa.. bila member tanya.. kenapa ko pindah??
why??
why??
eiiii korang ingat desak-desak aku macam tu aku dapat bagi jawapan yang betul ke..
kadang-kadang malas nak layan .. malas tahu tak.. bila tanya pasal tu.. mesti otak ni, terimbau kisah mikmok tu .. bila ingat sakit tahu tak..
dah laa lari daripada masalah mikmok tu.. yang kasi ingat balik tu awat?? awat??

 tapi tapi..
dila sedar.. Allah telah merancang semuanya mesti ada hikmah sebaliknya..
lama juga duduk asrama tu..  masuk tahun akhir dila dekat asrama tu..
Allah ketemukan dila dengan seorang sahabat yang baik, sangat laa memahami..
seorang pendengar yang baik..
kisahnya kami satu kelas dekat form 6..
tapi tak rapat sebab dia dulu sekolah lain.. tapikan bila dia mula duduk asrama..
kami jadi rapat.. mula-mula sembang dengan dia ni dah rasa selesa sangat..
dia banyak tolong dila..  banyak sangat..
kami jarang sangat bergaduh.. sebab bila tak puas hati..
haa mai sini face to face je terus..
rahsia kami sentiasa kongsi berdua..
she so amazing.. 
tapikan kalau dah berjumpa.. tak payah laa toleh kiri kanan sebab orang memang pandangnya..
 yela kalau dah lama tak jumpa kira berbakul2 laa ceritanya..
ada je laa benda nak di gelakk ahahahaha

so Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya.. apa yang terjadi mesti ada hikmah..
walaupun dila bawa diri tapi Allah ketemukan dila dengan
 seorang sahabat yang penyanyang, penyabar..
 thknz you my friend because ko pilih aku sebagai seorang sahabat untuk ko.. walaupun kita kenal hanya kejap je.. terima kasih sentiasa berada di sisi aku, always give me support bila aku jatuh dan bangkit..











start kenal dah makin rapat.. macam2 acara taw nak masuk sama-sama..
'kalau ko masuk aku nak masuk juga' .. ahahah sampai macam tu sekali..
rindu setiap kenagan dengan dia ni.. semoga persahabatan ni kekal samapi bila-bilaa


NOTES: KADANG-KADANG PERANCANGAN ALLAH TU LAGI HEBAT SAMPAI KITA TAK SANGKA DAN TAK TERDUGA AKAN BERLAKU.. 





3 comments:

sYiRa LoKMaN said...

kawan :)

Akeyla Azmi said...

<3
qila takde bffl in reality T_T
hihihi tapi inshaallah akan ada :D
hehehe cant wait hikhik

ain syafieqa said...

singgah dr segmen bubblynotes.com. salam kenal =). http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/02/segmen-my-best-entry-bubblynotescom.htm