Tuesday, 6 May 2014

DELIMA FORM 6???


waaaaa... 
dua tiga hari ini jarang ada dekat rumah..
lepas tu tak call mak pun tanya adik pergi form 6 ke??

hehehe bila dila balik rumah nampak dia balik dari sekolah..
''eh budak form 6 dah balik laaa''
ahahaha lepas tu dia pun buat laa muka macam nak kasi sagat je pipi tu kat jalan 
hehehe.. marah laa kononnye tu...

hari ini dia balik sekolah lagi..
dia jumpe dila..aishh kacau taw orang nak berwhatapp bagai..
mood terus tak ada nak berwhatapp dengan kawan bila dia cakap nak tanya pendapat..

"angah best ke form 6 ni, acik tak nak laa masuk''

errrr muka dila kononye berfikir laa 
ahaha yelaa dila pun lepasan stpm and first batch yang rasa modular baru yang ikut sem tuu..
best ke form 6 ni??? *berfikir lagi*
lepas tu adik dila cakap lagi..

"akak form 6 dekat situ kata kalau masuk form 6 sebelah kaki dah masuk U''
''tapi acik macam malas laa sekolah ni.. kalau tak dapat mana2 baru masuk form 6''

emm dia cakap macam tu macam akak dia ni bukan form 6 je..
hidup je aku sampai sekarang belajar form 6 tak mati pun.. errrr open sikit fikiran tu boleh..
bila form 6 je orang akan kasi untuk pilihan terakhir sebabnye malas pakai baju sekolah and bla bla bla..
ok please talk to my hand kalau nak cakap macam tu..
form6 ni jangan kau pandang sebelah mata hehehe..
dila pun cakap dekat adik dila..

'' kalau ko nak rase form 6 ni susah ke senang, best ke tak ko masuk dulu.. ko akan dapat jawapan tu nanti.. setiap orang ada tanggapan lain-lain.. angah tak boleh nak paksa ko kalau tak nak masuk form 6.. ikut pilihan ko.. ko yang mencorakkan masa depan ko"




so adik-adik di luar sana.. even korang keliru macam adik dila ni.. korang fikir apa yang terbaik untuk hidup korang.. bagi dila form 6 best.. apa yang best.. korang sendiri kena rasa dulu,, tapi dila percaya bila orang cakap bila masuk form6 sebelah kaki ada dekat universiti..kalau korang rasa malu nak masuk form6 sebab kawan masuk U.. buat relex udah korang nanti umur 20 tahun dah buat ijazah taw ijazah bukan diploma.. tapi kawan korang yang masuk U dulu still buat diploma lagi.. haa bila korang buat diploma guna ptptn lepas tu buat ijazah pakai lagi ptptn.. tak ke banyak.. even korang masuk form6 memang jimat.. hanya guna ptptn untuk buat ijazah je.. haaa macam mana?? jangan pandang kebaikan untuk masa sekrang tapi fikir kebaikan untuk masa akan datang.. fikir-fikir laaa.. buat keputusan ikut kemampuan korang.. tak boleh bawa form6 masuk laa mana-mana.. dila wish good luck untuk semua lepasan spm2013.. buat keputusan yang terbaik ok.. :)




















1 comment:

mirza syazwina said...

setuju sangat!
miza dulu dapat u tapi tak g sebab nak stay form 6,hahaa!
memang form 6 best sangat,tak taw nak cakap macam mana..tak menyesal langsung masuk form 6 kan dila ^_^
yang penting kita hebat sebab bacth first rasa sistem baru..haha :pp