Tuesday, 15 July 2014

Calaqisya opening dekat IPOH


huhuhu rasa nak lepmang-lempang je diri ini
sebab kisah ni nak dekat 2 bulan baru nak update hihihi..

macam tajuk dekat atas ni
dila pergi opening calaqisya 31 Mei hari tu..

mesti rata-rata dah kenal butik calaqisya sekarang kan..
sebab calaqisya sekrang dah famous kira meletop-meletop gitu hihihi

dila teruja ok nak pergi.. ahahha keluar rumah pukul 7 pagi sebab opening 
pukul 11 am.. rumah dila nak ke ipoh tu ambil masa sejam juga..
kali ni pergi dengan member, penat taw tunggu sebab member lelaki pun nak join sekali
apa lelaki pun nak tengok tudung ni aishhh yelaa tu kalau nk beli dekat mak ahahaha

teruskan cerita, tunggu kawan-kawan ni makan masa juga and dila sampai butik calaqisya tu pukul 12 tengahhari..
cuba teka apa yang buat dila terkejut..
yang buat dila terkejut ialah semua warna tudung yang dila nak dah habis, dah habis ok.. nak nangis taw, beria tengok jam tak kan sejam lewat semua nak habis ni
geram taw.. tapi tapi dila gagah kan juga ahaha, pergi tanya pekerja dekat situ and tanya kot-kot ada dekat stor, 
ada laaa sehelai dua yang warna dila nak dapat..hehehe 


GAMBAR DARI IG: CALAQISYA

lepas tu nak membayar tu pula satu cerita, panjang berbarisnye jenuh kaki dok berdiri
huhuhu pasang air cond tak terasa sangat sebab ramaiiii..


GAMBAR DARI IG: CALAQISYA

Ehhh dalam sesak-sesak tu dila sempat taw nak bergambar bagai
hehehhehe..


itulah kisah first opening calaqisya ni hihi, nasihat dila laaa haha kalau  mana-mana butik buat sale jangan laa pergi hari pertama sesak and ramai gila-gila hihihi..

dila suka butik calaqisya ni sebab semua design jubah dia cantik..
tak percaya usha la INSTAGRAM : CALAQISYA

raya ni berazam nak beli jubah dekat situ hihihi :D

akhirnya dapat juga koleksi tudung dari calaqisya hehehe

kalau hanpa tanya butik ni dekat ipoh area mana..
butik calaqisya ni betul2 depan AEON station 18

haaaa berpabdu je gambar ni, confirm jumpe.. berhadapan dengan AEON taw :)

habis je shopping bagai..terus main bowling ahahha
sebab lelaki ada turut serta mana nak tengok tudung ni, hehhehe



ok nak dekat maghrib baru sampai rumah..
fuhhh serious dari pagi sampai nak malam baru balik rumah..
apa-apa pun enjoy ^_^



ok tudung biru ni kawan baik dila..
 kitaorang sebenarnya ada geng tapi pergi opening ni kami berdua je..
sedihhh taw lagi tiga orang tak dapat join huhuhu..

ahahhaaha nk jadikan cerita, dia ni malam sebelum nak pergi opening ni
mesej ajak pergi esok, nak sangat pergi tapi takot sebab dalam kereta nanti dia seorang je perempuan
huhu, first plan nak pergi dengan family, kebetulan last-last my family ada hal and suruh dila pergi dengan kawan masa opening tu..
ahahaha suka laaa dia ni sebab ada member teman hehhe..
apa-apa pun terima kasih tinah!!!
hang banyak tolong aku cari tudung masa opening tu.. tq sangat-sanagt..
lepas ni ada sale lagi kita pergi sama-sama lagi and tiga orang lagi tu hihiihi..
hang memang penasihat yang terbaikk..
love you beb :D


1 comment:

Ismi Ana said...

Perghh..ramai betul org kat butik tu. Kalau ana, malas betul nak bersesak2 dgn org ramai.