Saturday, 11 October 2014

kecewa, kecewa, kecewa



Assalammualikum..

Hye you All ^_^

pernah tak korang rasa kecewa dengan sesuatu perkara,
kecewa dengan benda kita tak dapat,
kecewa sebab putus cinta..

 entry  kali ni nak share je untuk sesiapa yang di luar sana
yang sedang putus cinta ke apa, yang tengah frust sangat-sangat tu..

dila ada terjumpe satu blog yang sangat-sangat membantu untuk sesiapa yang sedang patah hati tu,
eh boleh jer sesiapa baca  blog ni..




klik sini


pendapat dila tentang blog ni, masa dila betul-betul tengah frust dalam pencintaan hari itu..
dila terjumpe blog ni , dila baca satu satu entry yang dia tulis..

apa yang dila jumpe.. dila jumpe semangatt! semangatt!
yang mana kata-kata dia sangat-sangat laa benar..

masa dila baca tu, macam semangat tu masuk terus dalam diri ni..
apa yang dila buat after tu, lap air mata, bangkit, and say now I must to be strong!!!!!!

teringat kata2 kak farah waheeda .. Allah mungkin putuskan kita dengan orang tu sebab mungkin  dia bukan yang terbaik untuk kamu..

come on!! jodoh kita tu ada, ada jangan risau..
apa yang patut kita lakukan sekarang ialah persiapakan diri kita dulu, letak Allah yang paling atas
apa apa pun kita buat Allah tu yang pertama..

apa yang patut kita lakuakn sekarang??

perbaiki diri, kalau selama ni kita lalai, sekarang bawa diri ni dekat dengan Allah..
kalau selama ni kita jauh dari Al-quran, sekarang kita dekat kan diri dengan Al-quran
kita cuba perbaiki bacaan kita.. 

in shaa Allah nanti dila share kelas-kelas Al-quran untuk orang dewasa
dila ada jumpa dan sangat-sangat membantu sesiapa nak belajar Al-quran..

banyak-banyak lakukan perkara sunat, cuba tinggalkan larangan Allah..
in shaa Allah.. kita slow-slow jadi yang terbaik di sis Allah, asalkan perubahan tu akan kekal dalam diri kita :)

in shaa Allah.. untuk peringatan diri juga ^_^


4 comments:

siti zawiah said...

jangan patah semangat..

aniesa ahmad said...

Takpayah risau pasal jodoh. Allah dan tetapkan semuanya masa kita dalam rahim lagi. :)

Hikayat Seorang Budak said...

Tak pernah bercinta :)

Ismi Ana said...

Alhamdulillah..nampaknye Dila da makin kuat. Stay strong dear. Allah punye perancangan lebih baik. :)