Monday, 17 November 2014

Basic Make Up Everyday


ASSALAMMUALIKUM

HYE YOU ALL ^_^


today, ceewahh today gitu hee..
nak share something from my friend tentang make up..
 
antara member2 dila dia ni laa suka bermake up.. 
tapi still look nice and sedapp mata memandang (plizz tinah kembang aku puji hang ahahaha)
dila pun beljar sikit-sikit dari dia..


so sesiapa yang nak keluar rumah, nak pakai make up simple-simple jer
boleh laa tengok ini :)







1. pakai bb or cc cream untuk kekal kan bedak and mudah korang nyorok jerawat

2. pakai bedak favourite korang

3. pakai eyeliner.. tak kisah liquid atau pun pensil

4. pakai mascara.. pakai sikit-sikit .. jangan over.. nanti comot..

5. lastly, pakai lip bam or pakai gincu.. ikut laaa yang mana suka..

6. done ^_^

#share from wechat member dila ni :)


so macam mana senang je kan..
tapi still look nice .. ni basic jer :)


selamat mencuba ^_^



5 comments:

Izzati Amira said...

kita basic pun bedak or bb cream dgn lip tint jaaa... hoho. haritu fail guna eyeliner.. nnti try lagi. hehe

dilakhir said...

izzati : sama laaa eyeliner pun fail pakai lagi huhu

Ismi Ana said...

Basic ana pulak lagi senang, foundation, eyeliner, bedak baby. Done ✔

Senang je. Btw bagus entri ni untuk orang yg baru nak belajar makeup, 5 bintang untuk entri Dila yang ni. Huhu

atin said...

Okay .. Maluuuuu ....

Che are said...

fuyoo fatinah