Tuesday, 11 November 2014

Let it GO !!!



ASSALAMMUALIKUM..
HYE YOU ALL !


hari berganti hari blog makin jarang di update ahahahaha
hee busy dengan plan baru.. nanti dila share plan dila yang tengah dok busy sekarang
doa kan apa yang dila lakukan sekarang ni akan membuahkan hasil nanti .. in shaa Allah..
hee tq semua ^_^


Alhamdulilah.. 
setelah hampir 5 bulan ..
serious dok kira tadi dah 5 bulan dah (macam tak percaya ) ..
dila berhadapan dengan situasi yang amat menyukarkan laaa kiranye

apa dia ? apa dia?

jeng jeng jeng heee

''PUTUS CINTA''






hahahhaa.. ni pengalaman kiranye.. ni laa first time bercinta, nila first time putus cinta..
tak tahu nak control perasaan macam mana time tu..

so anda2 di luar sana kalau putus cinta..
i know how your feel heee

masa mula-mula dia bagitahu kata-kata yang menyakitkan tu..
hampir sebulan tak berhenti menangis serious tak tipu..
kalau nak di katakan setiap jam.. air mata tak pernah berhenti

muka dah hilang seri sebab memang dah tak pernah senyum or gelak
kurang makan.. berat turun sekejap je lepas tu naik balik ahahhaha..

grastik paling teruk kena.. muntah dari pukul 4 pagi sampai ke subuh..
tak boleh tidur sepanjang hari hampir 3 bulan macam tu tak ingat dah ahahahha..

demam, hilang keyakinan diri..
and and macam-macam laaa kena dekat diri ni..

ingat lagi time drive still menangis sebab radio putarkan lagu jiwang ahahahaha
stress bawa kereta time ni heee..

ini laaa antara kesan yang kena dekat dila time putus cinta..
tapi apa yang terjadi mamat tu langsung tak tahu..
banyak kesan buruk je yang dila dapat..

waaaaaa... teruk taw dila ni seksa diri nama nye tu
tak baik.. ish ish ish..

ahahahaha maaf.. i just want share sometihng that i think semua orang kena tahu..
bila kita putus cinta dengan cinta manusia, kita akan seksa diri kita
kita sedih memanjang..
tapi Allah sentiasa bersama kita..

Perempuan yang suci adalah perempuan yang dijaga oleh Allah. Tidak sedikit pun Allah membenarkan lelaki menyentuh dirinya walaupun hatinya. Kerana Allah teramat mencintainya. Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki, di mana Allah untuk menjaga kita? Allah seperti melepaskan kita kepada seseorang manusia yang lebih mengecewakan kita. "Jika Allah dtgkan kesedaran dlm diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki, bermakna Allah mahu ambil kita kembali utk dijagaNya. mengapa masih ragu2?".." Kekuatan usah ditunggu tapi harus dicari"..hargailah kesempatan yg Allah berikan...







aku bersyukur Allah telah memisahkan aku dengan pasangan aku dulu..
aku bersyukur sebab aku tidak lagi bergelombong dengan dosa-dosa lagi..

kita ingat masa kita putus cinta, sedih sebab kena tinggal
kita hilang segala-galanya..
tidakkk sesama sekali.. 
kita ada ALLAH..

sudah laaa sahabat sekiranya kamu tengah putus cinta sekarang,
lap laaa air mata mu..
tanam laaa dalam hati..
sampai di sini sahaja aku bersedih, dah tiba masa aku bangkit untuk lebih dekat dengan Allah..

in shaa Allah sahabat.. Allah nampak apa yang kita buat ^_^
sabar ok, kuatkan hati jangan jadi macam dila berbulan-bulan sedih..
tak guna semua tu !! bangkit ok !!

kita kerja syurga sekarang..
kita sama-sam berusaha ye..
tinggal larangan Allah.. kita buat apa yang Allah suruh.. ^_^




Wahai saudara-2ku, jadilah seorang mukminah yang berperang dengan nafsu untuk mendapatkan iman yang teguh.. Agar datangnya nanti seorang mujahid yang cinta akan Syahid menjadi pendamping yang sah dan semuanya itu semestinya kerna Allah..











No comments: