Tuesday, 30 December 2014

Kisah Ubat Gigi suami isteri


HYE YOU ALL ^_^









hari ini tengah duduk-duduk  sahaja tertiba teringat cerita yang ustaz cerita time pergi kursus kahwin haritu..

ada pasangan suami isteri ni bercerai, bukan disebabkan orang ketiga, bukan juga sebab suami curang ke apa tapi disebabkan ubat gigi sahaja..

memang tergelak laa kan heee, macam tak logik je kan pasal ubat gigi je pun sampai bercerai .. kisah dia suami isteri ni guna ubat gigi yang sama, tak pasti sama ada suami dia atau isteri yang suka tekan ubat gigi tu dari tengah seorang lagi suka tekan ubat gigi dari bawah..
lama-lama disebabkan itu sahaja dah jadi gaduh and then bercerai

ahahaha, dengar tak logik tapi itu lah yang terjadi.. sebab itulah pasangan suami isteri ni perlu memahami antara satu sama lain .. kena faham tabiat pasangan tu macam mana kan.. so kena laa terima segala kekurangan dia.. sebab dia jodoh kita so terima laaa segala  kekurangan atau kelebihan dia dengan hati yang terbuka.. baru boleh bahagia ^_^
cehhh, gaya cakap macam dah kahwin jer ahahaha

kalau yang dah pernah pergi kursus kahwin mesti pernah dengar cerita ni kan.. sebab haritu sampai balik rumah still macam tak percaya and dok gelak lagi heee.. 

lepas ni kalau dah jumpa pasangan.. soalan yang pertama yang nak di tanya
'' u tekan ubat gigi dari bawah ke tengah '' ahahaha kes nak berhati-hati kalau dah berkahwi nanti


tu je laaa kisah nye heeee.. 






No comments: