Saturday, 29 March 2014

Segmen Pencarian Bloglist Bulan April dan May 2014



jom join ramai-ramai :D

Halfmoon shawl tutorial

First tutorial..
ni bagi membantu sesiapa yang ingin memakai halfmoon shawl
 tetapi tak tahu nak lilit macam mana dan kelihatan kemas
kali ni dila terjumpe tutorial ni and dila nak share dengan korang..




  1. letak shawl sama panjang.
  2. semat peniti di tepi dagu kanan
  3. semat peniti di tepi dagu kiri
  4. bawa sejengkal dari hujung shawl kiri ke atas telinga
  5. pinkan dengan peniti
  6. bahagian di pin berada di atas shawl sebelah kanan
  7. sematkan hujung shawl kanan di bahu kiri
  8. dah siap!! :D

p/s: yang paling penting labuh dan melepasi dada..

sumber: facebook

ABOUT ME..

Salam..
firstly nak perkenalkan diri ni dulu.. 
boleh je panggil je dila or adilah..
dalam blog ni dila bahaskankan diri sebagai dila :)
umur sekarang dah 20 tahun.. 

Blog ni diwujudkan untuk dila mengisi masa lapang dila..
dan dila try kongsi benda2 yang bermanfaat dalam blog ni and ada juga dila menceritakan hal-hal kehidupan dila :)

so salam perkenalan dari dila.. have a nice day :)


i'm just simple girl :)



Wednesday, 26 March 2014

breakup??? kecewa????







Salam..

haaa amacam best dak????

zaman remaja laa ramai laa budak-budak bercinta, bercouple..

disebabkan perasaan ingin tahu dan ingin mencuba2..

lepas dah sayang bagai dekat lelaki tu (terutamanya bagi perempuan laa)

lelaki tu tinggalkan kita, ramai laa perempauan ni sanggup bunuh diri hmmm (sedihh kalau macam ni).. kenapaa nak bunuh diri???? awat hang ingat bunuh diri sekarang hang tak dapat balasan dekat akhirat nanti  ka???..



fikir laaa... walaupun sakit hati disebabkan KECEWA.. you must to be strong.. dah memang dia tertulis bukan untuk kita.. lepaskan je dia and start dengan hidup yang baru..

semoga video yang dila share ni dapat laa membantu perempuan di luar sana yang masih kecewa..

.. doa laa supaya ALLAH ktemukan kita dengan jodoh yang baik2.. in shaa ALLAH..  cinta manusia tu tak perlu dicari, tetapi cinta ALLAH yang harus dicari kerana cinta tu kekal hakiki.. :) (ingat ye kwn2)



(peringatan untuk diri sendiri)..

#for me, hehe nak rasa bercinta ni selepas nikah, in shaa ALLAH :)

#walaupun dila dah pernah rasa dikecewakan oleh lelaki tetapi dila try to be strong..




Tuesday, 25 March 2014

SENARAI PESERTA



SENARAI PESERTA...


Hadiah simple giveaway by H&A


Hadiah-hadiah dari sponsar..

1) Banner besar sebulan di Header (1x) by trendmalaya.

2) Baju (1x) by chea


3)  kupon satin skinz bernilai RM5O  (5x) by aliyahsyofia

4) top up RM 10 (1x)  by trendmalaya
top up RM 5 (2x) by terataiungu
top up RM 5 (2x) by noorhanim



5) bawal 1x


6) Hadiah Misteri!



#sesiapa yang ingin sponsar untuk GA ni masih dialu-alukan.. terima kasih ^_^




"MiniGiveaway #1 by Ayie Atiqah"



Salam.. jom join minigiveaway ni  :)

 24 Mac 2014 sehingga 28 Mac 2014.

"2NGIVEAWAY BY CN"



Salam..

tekan banner untuk join!

Due Date : 1 April 2014
Annouce Winners: 3 April 2014


 By Random ->Hadiah Menanti Untuk 3 pemenang:  :

Keychain Felt Craft couple x 1




Topup RM5 x 2



Jemput kawan-kawan memeriahkan lagi GA ini.
 Terima Kasih.

SCREENSHOT UNTUK IKLAN DI BAWAH:










Wednesday, 19 March 2014

Berakhir sudah segala paper repeat..

Salam..
mana laa beberapa hari ini menghilang.. hehehehe..
ada je tapi busy dengan paper repeat..
dila cuba buat yang terbaik untuk repeat ni supaya markah yang dulu dapat di perbaiki..
in shaa ALLAH..

hari ini, segala paper repeat sudah berakhir dan tak akan ada lagi paper repeat..
tak masuk dah dewan periksa dekat sekolah.. dah tak ada buku nak study dah..
just tunggu result dan tunggu lepas ni sambung study dekat mana pula..
semoga ada rezeki dila jejak kaki ke menara gading..
in shaa ALLAH.. (salah satu impian dila) :) *doakan dila ye*


syukur dah habis.. harap sangat result boleh mengembirakan hati ni :)



sahabat-sahabat perjuanganku.. dari lower six, upper six dan sekarang masing-masing dah berumur 20 tahun..
Ya ALLAH, dengan usaha kami selama ini dapat melayakkan kami satu kelas melanjutkan pelajaran ke menara gading..

AMIN :)

Friday, 14 March 2014

Apa yang perlu aku lakukan???

Salam..
berita yang dila baru je dapat tadi gembira+sedih
Impian dila satu hari nanti, dila nak ada butik sendiri, impian ini sejak dila berumur 14 tahun lagi..
dila suka tengok baju, suka tengok fesyen.. sebab tu semua yang dila suka..

pernah terlintas dalam fikiran dila, dila ingat nak cari kerja dekat mana-mana butik
supaya dila dapat belajar selok belok perniagaan ni..
sebelum dila tamat belajar STPM ni, 
dila ada hantar mesej dekat butik-butik yang berdekataan
ada tak kerja kosong, jawapan die 'maaf ye tak ada laa'..
kecewa tu memang ada laa tapi tak salah cari lagi..

berbulan cari, akhirnya jumpa satu artikel cari kerja kosong dekat butik
so dila pun cuba apply hantar resume semua..
time ni betul-betul tak letak harapan..
dalam hati cakap 'tak dapat nya'
lepas tu hari ini ada incoming call nombor yang tak kenal..

rupa-rupanya dila dapat temuduga untuk kerja dekat butik tu..
faham tak perasaan dila.. Ya ALLAH happy sangat-sangat..
lepas dah tahu temuduga tu bila semuanya..
dila bagi tahu dekat mak dengan ayah..
cuba teka.. mak dengan ayah tak setuju langsung..
sebab perak dengan shah alam tu jauh..
lagipun macam susah, tak payah laaa..

Ya Allah, sedih sangat-sangat..
dila sampai rasa nak pergi naik train pergi temuduga tu.. dila nak ada pengalaman bekerja..
nak sangat, dila nak belajar..
tapi mak dengan ayah nak dila duduk dekat rumah je..
dila nak belajar, nak keluar cari pengalaman..
tak ada siapa pun faham apa yang dila nak..

orang anggap dila nak buka butik tu hanya  impian kosong tapi
dila nak ke arah situ, banyak sangat halangan..
''Mak ayah bagi laa angah peluang untuk cuba dan terus mencuba..
angah tahu kemampuan angah dekat mana''..

so akhirnya my parents tetap dengan keputusannya..
impianku hanya dalam mimpi sahaja..
tak kan ada peluang macam tu lagi..
kecewa+sedih hanya tu yang dapat dila rasa sekarang..

DILA TAK PERGI TEMUDUGA TU..
sedihhhh sangattttt.....


"Pencarian Bloglist 2014 by AlyaniMatshah"


jom join :)

"Jom Blogwalking Bersama Blogger 2014"


jom join guys :)

"Giveaway OwnDesignBook by Norsyuhadajohan"


tags:

jom join guys :)


Tuesday, 11 March 2014

Sudah masuk hari ke-4


Ya ALLAH, cepatnya masa berlalu dah masuk hari ke-4 dah..
please guys don't stop praying!
semoga misi pencarian pesawat MH370 akan memperoleh maklumat yang menggembirakan..
AMIN..

Monday, 10 March 2014

" SHiemaCMa 1st Giveaway 2014"


JOM JOIN :)

" SAYA NAK MENANG PANDORA "



GIVEAWAY NI BERMULA HARINI 06 MAC 2014
GIVEAWAY INI TAMAT PADA 12 MAC 2014

JOM JOIN :)





" 1st Giveaway by BondaQalish


jom join guys :)

Ya ALLAH selamatkan mereka..

Salam..
always pray for MH370..
Jangan berhenti berdoa.. semoga ALLAH mendengar doa kita semua 
AMIN


terus-terus berdoa guys.. ni laa salah satu usaha kita untuk membantu..
in shaa ALLAH..



Sunday, 9 March 2014

MH370: Pesawat MAS dari KL - Beijing dilaporkan hilang..Tolong doakan mereka!

Salam..
hari ini buka je fb ramai orang kongsi pasal pesawat MAS yang hilang..
Penerbangan MH370 itu membawa 239 penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal.
                                              
                                 jom baca dekat sini untuk mengetahui lebih lanjut lagi..



sama-sama kita doakan supaya semuanya dalam keadaan selamat..
in shaa ALLAH

Friday, 7 March 2014

GA Mac 2014 by Emas Putih

Assalamualaikum

Sila tekan banner di atas jika nak join.




Hati kita tak bahagia kenapa??

salam..
cuba semak diri kita balik.. kenapa hati kita tak rasa bahagia??
cuba pejam mata and renungkan.. mungkin ada sebab kenapa hati kita ni tak rasa bahagia..


mungkin salah satu sebab tu ada dalam diri kita..
so guys kita dah tahu kenapa hati kita tak bahagiakn..
so kita berusahalah untuk berubah
yang penting hati kita mau untuk berubah..



semua orang boleh berubah




jangan putus asa untuk berubah!!!!

salam..
dila just nak cakap, everyone can change..
can, who say not???
boleh! kalau kita memang ada niat nak berubah..
berubah tak semestinye drastik, berubah boleh je mula slow-slow..
in shaa ALLAH perubahan tu akan kekal..

cthnye: dari tak bertudung tapi ada niat nak bertudung, mula slow2 lama kelaman akan terbiasa dan akan cuba untuk tutup dengan sempurna.. 
siapa kita kan, hati kita ni ALLAH yang pegang..
tapi kita sentiasa laa didik diri kita ni supaya buat sesuatu tu kerana ALLAH..

dila nak share je dan untuk peringatan diri dila juga..
ajal kita memang tak tahu, bila2 boleh datang..
sekiranya ada masa lagi nak berubah..
berubah laa kalau itu yang terbaik untuk diri kita..
in shaa ALLAH

Wednesday, 5 March 2014

SAD..


Salam..
oh my, one day tak ada mood..
aduhh kenapa ni bengang laaa..
asyik tulis entry tak ada mood je..
ni nampak sangat memang tak pernah ada mood ni aisshhhh..

''eh2 pernah tak rasa, someone yang close dengan kita, lepas tu menghilang tanpa berita"
rasa macam kalau hilang tu hilang je laa.. jangan buat orang lain susah hati boleh tak.. 
gerammm nye..
eh, ni bukan kes hilang orang ye.. ni kes orang yang rapat dengan kita tiba-tiba
 menghilang begitu sahaja..
yang kita pula dok tunggu-tunggu, lepas tu semua kerja tak senang nak buat..
bukankah itu di katakan sebagai mengrampas kebahagian orang ..

errr if you want to go.. just go but don't give me any feeling with you!


NOTES: SEDIH LAA MACAM GINI :(.. SERIOUSLY I HATE OK!

"Best Gieaway by Tisya".

klik banner


Salam.. first giveaway yang dila join dalam bulan 3 ni..
jom laa join sebab kalau lebih 15 peserta hadiah akan di tambah lagi.. :)

Monday, 3 March 2014

PEMENANG UNTUK 'SEGMEN BLOGWALKING BERAMAI-RAMAI'

Salam..
1/3/2014 tamat sudah segemen yang dila jalankan selama seminggu..
firstly, dila nak minta maaf kepada yang join segmen ni, dila terpaksa mengambil masa beberapa hari untuk menggumumkan pemenangnya
hari ini dila dah mencari pemenang2 untuk 'segmen blogwalking beramai-ramai'
pencarian pemenang kali ini dila menggunakan RANDOM.ORG..


http://inicaraaniss.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html

http://mellyareenza.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai-by.html

http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html

http://fryingfishyy.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html

http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html


TAHNIAH dila ucapkan kepada pemenang..
kepada peserta yang tidak tersenarai, in shaa ALLAH dila akan adakan giveaway dalam bulan 3 ni.. giveaway itu nanti ramai sponsar yang akan terlibat
so you all kena laa join nanti mana nak tahu, rezeki di situ pula :)
semoga perkenalan yang terbina ni akan sentiasa kekal.. in shaa ALLAH :)

dengan kesempatan ni dila ingin mengucapkan beribuan terima kasih 
kepada semua peserta yang terlibat..
salam ukhuwah dari dila :) 



UNTUK PEMENANG!!!

1) hantar maklumat diri  dekat sini atau e-mel: naadlace@gmail.com
  • NAMA: 
  • URL BLOG:
  • NOMBOR PESERTA: 
  • ALAMAT RUMAH :
*MAKLUMAT DIRI HENDAKLAH DI HANTAR DALAM MASA 3 HARI, SEKIRANYA TIDAK MENGHANTAR MAKLUMAT DIRI DALAM MASA 3 HARI AKAN DI GANTIKAN DENGAN PESERTA YANG LAIN*

Saturday, 1 March 2014

Segmen blogwalking beramai-ramai TAMAT





SALAM..
hari ini adalah tarikh TAMAT untuk segmen blogwaking beramai-ramai
yang sudah berlangsung hampir seminggu
di kesempatan ini dila nak ucapkan ribuan terima kasih untuk sesiapa yang sudi join segmen dila..
semoga kita dapat manfaat dari segmen ini..

tujuan dila wujudkan segmen ini adalah untuk mengenali lebih banyak blog 
kerana setiap orang cerita mesti lain-lain..
salam perekenalan dari dila.. :)

in shaa ALLAH, bulan 3 ni ada giveaway yang akan menyusul dan ramai sponsar yang terlibat
so sesiapa yang tidak dapat join segmen ni, dila akan buat giveaway pula nanti..
sebelum terlupa, dila pernh tulis, hadiah untuk 3 pesertakan,
tapi kali ini dila akan berikan kepada 5 orang yang bertuah :)

Menunggu

salam
ok hari ni dila hangout dengan kawan2 yang dah lama tak lepak sekali..
now I still menunggu diorang ni.. aishhhh.. ahahaha dila rasa ramai yang tak suka menunggu kn kn.. alaa tak payah laa nak tipu.. lama sikit je kita dah mengeluh lepas tu call orang yang kita tunggu tu banyak2 kali.. sampaikan orang kita call tu off kan handphone dia baru laa kita berhenti call.. lepas tu sambung dengan membebel sorang2 ahahahaha..

kadang2 kita duduk tunggu orang ni boleh uji taw tahap kesabaran kita dekat mana.. kita kena laa sentiasa latih diri kita untuk sentiasa bersabar.. kerena sabar tu adalah separuh daripada iman :)
NOTES: MANA LAA DIORANG NI

"The Superpapaya Giveaway!"



Di mulakan dgn bismillah



The SuperPapaya Giveaway! 



*Banner credit to AIN*



Antara hadiah yang bakal dimenangi:
Dress & Blouse | Shawl | Pashmina| Vcoa Treenea| Cookies | Topup & banyak lagi!

Ditaja oleh:
Adda Wellness | Lilly Lolly | Syofia | Butique4u | Farisah Home Delight | JOM Singgah Shoppe | LoveeWhitee | Saljiah Craft | Inner Scarf | 2Paradise's Shop | Dila | Elvee Exclusive Closet | Huda Collections | Ain Aina | Delfirastlye | Hijabzone7 | Azurah | Lolipoppoppop

Due Date: 25.3.2014 (10.00 p.m)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet merupakan online shopping yang menjual barangan wanita yang sangat superb! seperti dress, handbag, shawl dan banyak lagi dengan menawarkan harga yang sangat berpatutan iaitu sekitar RM 25 - RM 95 sahaja!  Di mana lagi nak dapatkan brangan yang diingini dengan harga yg begitu berpatutan? Mestilah di Elvee Exclusive Closet!



Kepada yang berminat boleh lah terus contact Elvee Exclusive Closet di Facebook.

Muhasabah diri

Salam..
nak tidur dah ke??
sebelum tidur jom kita muhasabah diri kita dulu..



ALLAH masih bagi kita masa untuk bertaubat..
jangan terlalu leka dengan duniawi kerana akhirat itulah yang kekal selamanya..
#peringatan untuk diri sendiri


NOTES: BERUSAHALAH UNTUK PERBAIKI DIRI SENDIRI