Tuesday, 27 May 2014

Segmen Follow Me By Aliatul Aiman Blog


Jom join you all..
nak join tekan baner dekat atas ni ye :D

*tak ada akaun twitter*

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah



jom you all kita memeriahkan lagi Segmen dari Ayuinsyirah ni..
nak join tekan banner ye :D

Segmen Blogwalking by Izzati Amira

                                                                Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random : '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


.

Sunday, 25 May 2014

Sakit perut??? Selesama??

SALAM.....

MINYAK ANGIN AROMATHERAPY SAFE CARE :..
~~~ UNTUK KEGUNAAN LUAR SAHAJA ~~~

1) Sangat baik untuk melegakan & mencegah selesma

2) Melegakan sakit kepala, perut kembung, masuk angin, mabuk perjalanan dan pening

3) Melegakan ketegangan otot, sakit urat, sendi dan lenguh-lenguh badan

4) Mengurangkan rasa mengantuk bila memandu 

5) Memiliki aroma wangi limau kasturi yg menyegarkan dan menenangkan

Haaa ramai yang dah memilikinya.. termasuk dila sendiri.. serious, bau minyak angin yang sangat wangi.. senang di bawa ke mana-mana sebabnya kecil dan ringan.. apa tunggu lagi jom dapatkan satu ^_^..

Terus sms/whatapp untuk sebarang pertanyaan :0176701204  

Saturday, 24 May 2014

Maaf sangat..

Salam.. ok hari ini.. dila nak mintaa maaf dekat semua blogger-blogger yang singgah blog dila and suruh follow back or ziarah ke blog korang...

Maaf... sekarang dila tak dapat nak blogwalking .. sedihh sangat... bila my laptop tu dah sihat 100%  nanti I terjah blog korang okkk ^_^...

Ahahaha jangan halau udah.. hihihi.. untuk blogger yang first time datang blog dila.. SALAM PERKENALAN DARI DILA :D

TUNGGU NAK SERTAI JUGA !!!!

waaaa mengada kan title tu ahaaha.. disebabkan sekarang update guna handphone je.. susah laaa nak join giveaway sana sini...

Rindu laaa nak join segmen ke,giveaway ke, bloglist ke.. rindu laaa.. idak blog ni penuh dengan giveaway sana sini..

Sebab dila suka memeriahkan segmen seseorang tu.. meriah baru best.. kalau join bloglist ke segmen terjah menejah blog orang lain ke.. rasa hari-hari ada orang melawat blog dilaa.. ahahaha ok perasan..

So sesiapa anjurkan apa2 segmen ke, giveawy or bloglist... tunggguuu dilaaa !!!!.. laptop tak sehat lagi.. sop sop sop..kalau ada tu panjangkan laaa masa nye hehehehe

Friday, 23 May 2014

Dah kenapa pula ni????

Tengah blowalking.. baru nak felling kejap tiba-tiba.. nampak skin laptop dah hitam.. terus blog yang ku singgah tu hilang begitu saja..

Dila pun start buka balik and dah ok.. tak sampai 10minit padam balik.. waaaa rasa nak goncang2 je laaa laptop tu.. still sabar.. and last my laptop tu tengah sakit sekarang..

Lama dah tak update blog.. ni pun pakai fon je... tak best laaa hmmm.. *lap air mata* dh masok 5 hari dah..

Sunday, 18 May 2014

'GiveAway CASH RM50 by Cik Ayue'.


Salam ('',)

(Klik banner di atas untuk join)

facebook link : https://www.facebook.com/dila.khir
twitter id : maaf tak ada akaun twitter
instagram id : dila khir


Jom ramai-ramai meriahkan GA Cik Ayue!! 



Segmen Blogging + Menang Hadiah!


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

"segmen geng blogwalkers"



jom join :)

Saturday, 17 May 2014

" MINI GIVEAWAY KCOLLY BY SYIERA FIRDAUS"




Assalamualaikum

Tekan banner untuk join


PEMBAHAGIAN HADIAH
TOP REFERRAL
Kcolly x 1 pemenang
RANDOM
Perla Coffee x 1 pemenang
TAMAT BILA-BILA MASA
Good luck!

*maaf tak ada akaun twwiter*



Wednesday, 14 May 2014

Kenangan Dekat Asrama

hujan petang-petang macam ni.. tiba-tiba je teringat dekat asrama
eh teringat ok bukan rinduuu ahahahha

kalau petang-petang hujan macam ni sejuk lagi
confirm dan pasti and yakin benar-benar yang dila akan tidur dekat prep 
ahahaha petang-petang study memang laa sangat-sangat mengantuknye..
yelaaa baru balik sekolah sembahyang semua tu terus turun prep.. 
errrrr mengantukkkk


tak boleh nak tipu gambar atas ni memang betul pun ahahahha
malam sembang nak masuk tidur pun sembang.. 
esok dekat sekolah baru teringat kerja sekolah
huhuuhu tapi tak selalu buat.. 

ada laa sikit rindu suasana asrama tu :D









Tuesday, 13 May 2014

Segmen Blog Review



1) Copy banner & buat satu posting sebagai promotion kepada segmen ini 

2) tinggalkan url blog korang dekat ruangan komen 

3) 50 blog terawal akan diREVIEW secara beperingkat .

Monday, 12 May 2014

Segmen Blogger Aktif

Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship 

klik banner untuk join the community :D

good luck !


IBUKU.. (HARI IBU SEMALAM)

dila ada dengar orang kata tak boleh sambut ''HARI IBU''
tapi ada pihak yang lain pula kata boleh sambut..
*pening rrr*

semalam pagi-pagi mak cik dila , merangkap kakak kepada emak dila mesej..

''angah dah ucap hari ibu belum''

rajin mak cik dila ni ingatkan dekat semua anak buah dia :D

so, tak selalu kita ucap selamat hari ibu dekat ibu kita kan??
 sekali sekala kita ucapkan.. tunjuk yang kita bebenar hargai ibu kita :)

semalam dari kampung terus ke IPOH ayah ajak main boling, katanya sambut hari ibu..
ikutkan sahaja :)





*
*
*
L
*
*
*
*
O
*
*
*
*
V
*
*
*
*
E
*
*
*
*
U
*
*
*
*
*
MOM !!!







* gambar semalam time main boling dengan family * (I LOVE YOU MOM)



 MY FAMILY ^_^






Wednesday, 7 May 2014

'Contest:May Blogwalking by Wani'.


JOM JOIN :D

#2 Mellya and Iola Giveaway Bonanza Supported By Buttons & Cuteness


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan ini, sukacita dimaklumkan
Mellya dan Iola akan mengadakan giveaway bonanza
yang bermula pada
2 May 2014 
dan berakhir pada 25 Jun 2014**

Hadiah-hadiah giveaway bonanza kali ini
ditaja sepenuhnya oleh Buttons and Cuteness.
Dan yang best?!
Setiap penyertaan, layak menerima diskaun voucher yang akan
diberikan pada akhir giveaway nanti.

Jemput join beramai-ramai dan jadi top referral giveaway ini ^^
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Satu set combo brooch untuk pemenang top referral serta hadiah misteri untuk referral
melebihi 200 view

"Giveaway Mei by ainruslee"



6 mei - 31 mei 2014


Tuesday, 6 May 2014

DELIMA FORM 6???


waaaaa... 
dua tiga hari ini jarang ada dekat rumah..
lepas tu tak call mak pun tanya adik pergi form 6 ke??

hehehe bila dila balik rumah nampak dia balik dari sekolah..
''eh budak form 6 dah balik laaa''
ahahaha lepas tu dia pun buat laa muka macam nak kasi sagat je pipi tu kat jalan 
hehehe.. marah laa kononnye tu...

hari ini dia balik sekolah lagi..
dia jumpe dila..aishh kacau taw orang nak berwhatapp bagai..
mood terus tak ada nak berwhatapp dengan kawan bila dia cakap nak tanya pendapat..

"angah best ke form 6 ni, acik tak nak laa masuk''

errrr muka dila kononye berfikir laa 
ahaha yelaa dila pun lepasan stpm and first batch yang rasa modular baru yang ikut sem tuu..
best ke form 6 ni??? *berfikir lagi*
lepas tu adik dila cakap lagi..

"akak form 6 dekat situ kata kalau masuk form 6 sebelah kaki dah masuk U''
''tapi acik macam malas laa sekolah ni.. kalau tak dapat mana2 baru masuk form 6''

emm dia cakap macam tu macam akak dia ni bukan form 6 je..
hidup je aku sampai sekarang belajar form 6 tak mati pun.. errrr open sikit fikiran tu boleh..
bila form 6 je orang akan kasi untuk pilihan terakhir sebabnye malas pakai baju sekolah and bla bla bla..
ok please talk to my hand kalau nak cakap macam tu..
form6 ni jangan kau pandang sebelah mata hehehe..
dila pun cakap dekat adik dila..

'' kalau ko nak rase form 6 ni susah ke senang, best ke tak ko masuk dulu.. ko akan dapat jawapan tu nanti.. setiap orang ada tanggapan lain-lain.. angah tak boleh nak paksa ko kalau tak nak masuk form 6.. ikut pilihan ko.. ko yang mencorakkan masa depan ko"




so adik-adik di luar sana.. even korang keliru macam adik dila ni.. korang fikir apa yang terbaik untuk hidup korang.. bagi dila form 6 best.. apa yang best.. korang sendiri kena rasa dulu,, tapi dila percaya bila orang cakap bila masuk form6 sebelah kaki ada dekat universiti..kalau korang rasa malu nak masuk form6 sebab kawan masuk U.. buat relex udah korang nanti umur 20 tahun dah buat ijazah taw ijazah bukan diploma.. tapi kawan korang yang masuk U dulu still buat diploma lagi.. haa bila korang buat diploma guna ptptn lepas tu buat ijazah pakai lagi ptptn.. tak ke banyak.. even korang masuk form6 memang jimat.. hanya guna ptptn untuk buat ijazah je.. haaa macam mana?? jangan pandang kebaikan untuk masa sekrang tapi fikir kebaikan untuk masa akan datang.. fikir-fikir laaa.. buat keputusan ikut kemampuan korang.. tak boleh bawa form6 masuk laa mana-mana.. dila wish good luck untuk semua lepasan spm2013.. buat keputusan yang terbaik ok.. :)