Tuesday, 30 December 2014

Kisah Ubat Gigi suami isteri


HYE YOU ALL ^_^









hari ini tengah duduk-duduk  sahaja tertiba teringat cerita yang ustaz cerita time pergi kursus kahwin haritu..

ada pasangan suami isteri ni bercerai, bukan disebabkan orang ketiga, bukan juga sebab suami curang ke apa tapi disebabkan ubat gigi sahaja..

memang tergelak laa kan heee, macam tak logik je kan pasal ubat gigi je pun sampai bercerai .. kisah dia suami isteri ni guna ubat gigi yang sama, tak pasti sama ada suami dia atau isteri yang suka tekan ubat gigi tu dari tengah seorang lagi suka tekan ubat gigi dari bawah..
lama-lama disebabkan itu sahaja dah jadi gaduh and then bercerai

ahahaha, dengar tak logik tapi itu lah yang terjadi.. sebab itulah pasangan suami isteri ni perlu memahami antara satu sama lain .. kena faham tabiat pasangan tu macam mana kan.. so kena laa terima segala kekurangan dia.. sebab dia jodoh kita so terima laaa segala  kekurangan atau kelebihan dia dengan hati yang terbuka.. baru boleh bahagia ^_^
cehhh, gaya cakap macam dah kahwin jer ahahaha

kalau yang dah pernah pergi kursus kahwin mesti pernah dengar cerita ni kan.. sebab haritu sampai balik rumah still macam tak percaya and dok gelak lagi heee.. 

lepas ni kalau dah jumpa pasangan.. soalan yang pertama yang nak di tanya
'' u tekan ubat gigi dari bawah ke tengah '' ahahaha kes nak berhati-hati kalau dah berkahwi nanti


tu je laaa kisah nye heeee.. 






Sunday, 28 December 2014

Tangisan sahabat ku mangsa banjir


ASSALAMMUALIKUM..

HYE YOU ALL ^_^


kebelakangna ni, dila rasa semua tahu apa yang telah terjadi di negara kita..
iaitu banjir yang amat buruk..

Allah kita mendengarnye pun dah rasa sayu, sedih
apatah lagi saudara kita yang mengalaminya..

dila ada seorang kawan mangsa banjir..
kawan satu usrah di whatapp..

dia mangsa banjir di pahang..salah seorang student kipsas..
masa haritu dia sempat contact group usrah.. dia ada hantar pakai voice

mula-mula dia cerita suasana di sana.. lama-lama suara dia bertukar and then dila terdengar tangisan dia..
Allah,  bila dengar je dia menangis , air mata ni mudah sangat nak turut serta..

dia menangis sebab dia rasa takut dalam keadaan macam tu, mungkin ni pengalaman pertama dia..
tapi kami sahabat usrah tetap bagi dorongan dekat dia..
mungkin kita tak biasa kita akan rasa lain suasana tu.. tapi Allah bagi ujian ni kepada hamba-hambanya yang kuat..

Alhamdulilah lepas tu, dia dah boleh biasakan dengan keadaan dia sana, ada juga hantar berita lepas tu, Alhamdulilah setakat ni berita di kipsas sana, air dah surut..

tapi ada juga saudara kita yang masih, kelaparan, kesejukan, kepanasan,
Allah bila taip ni dah tergambar-gambar keadaan mereka di sana..

kita jangan berhenti berdoa untuk mereka ye.. 
Allah dengar rintihan kita.. in shaa Allah, Allah bantu..
jom sahabat kita juga turut rasa apa yang di rasa oleh saudara kita di luar sana..








Saturday, 27 December 2014

Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun



Assalammualaikum..
Sempena dah hujung tahun ni rasa nak buat Segmen lak. Tujuan Segmen ini diadakan untuk kita semua saling berkenalan, memudahkan kita blogwalking dan sekaligus meningkatkan trafik blog dan menambahkan Follower di blog masing-masing. Jadi tunggu apa lagi, jom join beramai-ramai yer.

Syarat-Syarat Penyertaan

1- Follow Blog ini
2- Like Facebook Page Blog ini di Sidebar Jika Sudi.
3- Segmen ini akan tamat pada 30 Disember 2014.
4- Korang hanya copy coding dibawah dan paste kan di ruangan html di blog korang dan tinggalkan link entry korang di ruangan komen kat bawah ni.

tu jer simple kan.. Selamat Bersegmen dan Berblogwalking.

Pencarian Bloglist 2015 By BBL - Contest





jom join :)

tamat pada : 8 Januari 2015 

SEGMEN YOU FOLLOW ME, I WILL FOLLOW YOU BACK




jom join.. syarat mudah sahaja :)




Tuesday, 16 December 2014

Belajar Dari Masa Silam Yang Menyakitkan & Lepaskannya!


Hye You All :)









dila tahu nak melupakan benda yang menyakitkan tu susah sangat..
sampai setiap masa kita terfikir benda menyakitkan tu kemudian rasa sedih sangat
rasa macam tak boleh nak pergi, hanya mampu rasa sedih je..

duduk terfikir apa yang terjadi, tak boleh terima apa yang terjadi
kemudian rasa sedih, macam tak ada semangat dah..

tapi ada satu je cara kita nak lupakan semua ni..
iaitu dengan MELEPASKANNYA

lepaskannya pergi, nekad dalam diri yang kita tak kan toleh kebelakang lagi
walaupun apa pun yang terjadi..







*share from akuislam.com



Friday, 5 December 2014

First Step !


ASSALAMMUALIKUM..

HYE YOU ALL..

heee siapa ada baca entry dila dekat sini

dila ada sebut pasal dila ada buat bisnes kan? hehe

sebenarnye bisnes dila jalankan secara kecil-kecil dulu

hampir berbulan juga memikirkan pasal ni..

in shaa Allah.. doakan dila ye semoga dila kuat semangat and terus berusaha nak majukan lagi bisnes ni ^_^

dila pun doakan semoga impian korang tercapai juga ^_^



masih di peringkat awal lagi.. doakan dila ye.. terima kasih semua :D



Thursday, 4 December 2014

"Segmen Bloglist Januari 2015 by CN"

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana

Tuesday, 2 December 2014

Bulan Akhir Untuk tahun 2014


HYE YOU ALL ^_^

serious laaa.. time nak tulis entry ni terfikir nak tulis pasai apa..
tiba-tiba hati berkata '' eh dah masuk bulan 12 ke??''

serious cepat sangat masa berlalu..

dalam bulan 12 ni.. dila ada jalankan satu bisnes in shaa Allah
dila share di next entry :)
doa yang terbaik untuk dila ye..

semoga bulan akhir bagi tahun 2014 ni 
dapat kita capai segala impian kita pada tahun 2014 ni ^_^