Tuesday, 30 June 2015

Nasihat saya kepada lelaki dan perempuan yang belum berkahwin..



Nasihat saya kepada lelaki dan perempuan yang belum berkahwin..
Sebelum berkahwin,

1. Ubah diri sendiri dulu. Jangan mengharap bakal pasangan korang yang akan bimbing korang.

Taubat sungguh-sungguh. Jangan tungguh lepas kahwin baru nak tutup aurat, baru nak taubat bagai.

2. Perkahwinan tu adalah SUCI. JANGAN hiasi jalan perkahwinan dengan jalan yang KOTOR dan MAKSIAT seperti ikhtilat, dating, couple dan sebagainya walaupun dah bertunang.

Kalau dah tunang sekalipun, ikhtilat tetap kena jaga macam biasa,
Kami pernah jumpa case yang pasangan bertunang ni, seminggu lagi nak kahwin, tapi dah terlanjur.

Kemudian 2 hari sebelum nak kahwin, putus tunang sebab tiba-tiba lelaki tu kahwin dengan orang lain.

Perempuan tu terus rasa nak bunuh diri,

Ini bukan drama atau novel. ini REALITI.

Moga Allah pelihara kita dan kita dan kita...




moga bermanfaat untuk kalian..
 #sharedaritarbiahsentap

2 comments:

Miela Asmila said...

Kehidupan kita bukan kita yang tulis jalan ceritanya..kita hanya nelakinkan watak yang adakalanya kita srndiri tidak suka.. Betul tak?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam dila,
setiap perkara kena ada batas
patuhi ajaran & landasan agama