Friday, 15 May 2015

AKU SEORANG KAKAK YANG GARANG !


HYE YOU ALL :)



aku memang seorang kakak yang garang..

pernah adik bertanya: 
'angah, acik tak lawa ke, kenapa tak ada orang sukakan acik'
'angah, kawan acik dia ada couple'

itulah yang adik dila selalu persoalakn..

untuk adik-adik ku sayang.. 
angah menjadi seorang yang garang bersebab, sebab angah tahu adik-adik angah tak pernah makan kata kalau dengan cara lembut, masuk teling kanan keluar telinga kiri.. angah tak akan ajar adik-adik angah bercinta atau berelfie terlebih.. biarlah tak ada orang yang memerhati kamu sekarang, tapi Allah sentiasa melihat kamu, kerana kamu tak pernah buat perkara yang ALLAH larang..
hati kamu, kamu jaga.. angah tak nak adik-adik angah tersilap langkah macam angah dulu..
percaya pasal jodoh, ALLAH dah tetapkan yang paling layak untuk kita..
jadilah seorang perempuan yang tidak di pandang, tapi di sisi ALLAH kamu yang ALLAH pandang..
percaya cakap angah, sebab angah dah merasai semua tu..
ini lah tanggungjawab angah sebagai seorang kakak.. dan angah tak akan biar adik-adik angah terjebak dengan dosa atau maksiat kerana angah nak kita berjumpa and bersama-sama di syurga ALLAH..
love u  :)














Tuesday, 12 May 2015

berminggu tak update


HYE YOU ALL :)

nampak sangat dah lama tak update nya..
hee, busy bila dah jadi seorang pelajar ni..
tidur pun dah lama tak cukup ni heee

tak apa tinggal 2 week je lagi nak final exam..
after ni boleh laa tidur dengan secukupnya :)

sepanjang dila berada di sini.. nak dekat habis dah sem ni..
banyak taw dila belajar, walaupun dila banyak memerhati sahaja..

dila kadang-kadang tak faham maksud 'kawan' bila ada dekat sini..
dia cakap dia dengan orang tu berkawan, tapi belakang orang tu dia mengata
 semua 

bagi dila, orang macam ni laaa tak boleh nak di buat kawan..

i hope dapat mencari seorang kawan yang benar-benar kawan dekat sini..
that all form me.. have a nice day you all :)