Monday, 17 November 2014

eh isteri jaga suami ke atau suami jaga isteri?


ASSALAMMUALIKUM..

HYE YOU ALL ^_^




heee sejak dah pergi kursus kahwin ni, topik macam ni juga menarik hati hee ^_^

ahahaha why not, pengetahuan juga kan :)

tengok gambar dekat atas ni, agak semuanye dah faham

walaupun isteri tu suri rumah je, jangan ingat dia duduk rumah tak buat kerja..
lagi banyak kerja yang di buatnye..

dah ada anak berganda lagi kerja dia..

teringat masa pergi kursus kahwin haritu.. ustaz ni cerita

ayat suami selalu guna bila balik dari kerja..

''awak buat apa je dekat rumah''

wahai suami-suami sekalian.. isteri dari bangkit sampai nak tutup mata
masih uruskan hal rumah tangga..

so sometime tu tunjuk laaa yang kita hargai sikit..
seronokkan hati isteri tu..
macam ustaz haritu kata, bagi bunga sekuntum je tapi si isteri ni boleh ingat sampai 5 tahun akan datang heee

nampak tak punya hargai kalau suami buat macam gitu..
hargai laaa sesiapa pun jodoh kita.. ^_^



3 comments:

Norma NML said...

pada akak bila jadi suami isteri harus saling lengkap melengkapi..suami menjaga dari segi kewajipannya seperti nafkah dan melindungi isteri...isteri pula menjaga suami dr segi makan pakai ..yg penting harus ada tolak ansur :-)

dilakhir said...

norma : yup true.. sebenarnye dalam dunia rumah tangga ni, kena banyak bertolak ansur antara satu sama lain.. sebab bila dah kahwin suami isteri tu dah macam satu team yg perlu berkerjasama untuk membhgiakan lagi rumah tangga mereka :)

Ibu Fahim said...

Zaman sekarang dah kena GIVE n TAKE.
TOLAK ANSUR mesti ada.
:-)