Friday, 23 May 2014

Dah kenapa pula ni????

Tengah blowalking.. baru nak felling kejap tiba-tiba.. nampak skin laptop dah hitam.. terus blog yang ku singgah tu hilang begitu saja..

Dila pun start buka balik and dah ok.. tak sampai 10minit padam balik.. waaaa rasa nak goncang2 je laaa laptop tu.. still sabar.. and last my laptop tu tengah sakit sekarang..

Lama dah tak update blog.. ni pun pakai fon je... tak best laaa hmmm.. *lap air mata* dh masok 5 hari dah..

3 comments:

Ismi Ana said...

Eh kenape? Cer update blog tu sambil suis laptop on je.

Jia Rizaira said...

Kalau kejap boleh on lepas tu mati...ni mgkn sbb suhu laptop panas kot...tak pun da problem yg len...

nurerna hazwani said...

Ada banyak meungkinan mengapa jadi begitu.. Antaranya, Kipas sudah terlalu byk habuk jd kipas berat. Pastu tak berfungsi. Menyebabkan laptop cepat panas. mungkin Jugak Masalah Motherboard. Laptop ni ada jangka hayat. Bergantung kepada jenis laptop. So, bila dah sampai masanya, macam2 hal berlaku, ketika sistem dlm laptop tu. Keempat, boleh jadi virus.