Wednesday, 30 April 2014

Bulan Rejab ..




"semoga kita di berikan rezeki untuk terus sampai ke bulan ramdhan .. . Bulan Rejab seperti bulan-bulan Haram yg lain disunatkan melakukan Puasa sunat dan banyakkan bertaubat. ( Imam Al-Sya'rawi) :)''
















Tuesday, 29 April 2014

GIVEAWAY BY NAMIA BLOG

tak ada akaun twitter..
3 pilihan entry :




Segmen Jom Tambah Followers




huhuuhu nampakkan tajuk pun ajak tambah follower..
jom laaa join.. mana tahu ada blog yg kita tak pernah singgah..
boleh dijadikan kawan kan..

aishhh tak payah laa teragak-agak nak join..
tak rugi pun kata koo.. :)..
dah jom tekan banner dekat atas tu untuk join ye :)
salam perkenalan dari dila :D










GiveAway Bro Nasa : Hadiah Misteri Bernilai RM800



jom join you all.. :)




gambar ni baru je lagi.. time nak ambil gambar berlima ni malu nak suruh orang kiri kanan tolong ambilkan.. ahaha kebetulan ada monopod lepas tu selitkan bag jangan kasi jatuh handphone tu ahahaha..
beria taw nak pakai monopod.. orang kiri kanan dok pandang je hehehehe :)

muka tu apahal sombong benor.. berani kacau kami??? ahahahaha..

kami dah lama tak berkumpul berlima macam ni serious dah lama.. lepas SPM semua dah study merata-rata..
payah sangat nak jumpe.. akhirnye dapat juga berkumpul berlima.. memag susah nak jumpe..
persahabatan kami ni bermula masa kami  form 4 sehingga laa sekarang umur pun dah 20 tahun ^_^


Kita berjumpa kerana takdir. 
Kita berkawan kerana kasih sayang. 
Kita bersama kerana hati. 
Kita bergaduh kerana harga satu ikatan. 
TAPI yang paling penting, SEMUANYA KERANA ALLAH TAALA. 
TanpaNya tak mungkin sekarang terjadinya 1 Jalinan Hati. 1 Rahsia Rasa. 
Yang mempunyai sejuta maksud pada jiwa-jiwa yang memahami erti persahabatan. 








Monday, 28 April 2014

AKU JATUH RINDU JATUH CINTA

Walawehhh jatuh rindu jatuh cinta bak hang.. ahahahaha
sory I single ok..  ahahaha 
24 april hari tu result full untuk STPM dah keluaq!!! (untuk yang mengulang je)

dila macam mana result hang??
berapa pointer???
Aaaaaaaaaaa hehehe sikit je.. ok tu je yang dapat jawap buat masa sekarang hihihi

eh tujuan dila tulis entry ni.. kira macam luahan dari seorang sahabat ..
first dila dapat tahu yang dila dapat form 6.. memang dila nak still je form 6..
tapi-tapi member dila tak nak diorang semua sambung study dekat uitm dengan poli..
dila je tinggal dekat sekolah sorang-sorang
sedihh ok.. rasa macam orang perhati je bila jalan sorang2 ahahahha punya laa tak biasanye..

naik upper six.. hello I dah matang ok.. tak sedih dah hehehe..
dila kawan je satu kelas and the best part dapat kawan baru :)

masa ambil result hari tu.. 
sangka salah sorang kawan dila yang masuk uitm tu datang support ambil result konon nye( sebenarnya ambil dila je).. 
ahaha
dia yang beria..
''dila baca doa banyak2''
ahaha dia pula yang nervous.. bila dah dapat result banding dengan kawan yang lain
rasa down kot.. rasa time tu nak terjun je bangunan tapi pikir karang akhirat nak ke mana aku ni ahahaha so batal je niat tu..
yang member dila tu still bagi support.. rase nak menangis taw ada kawan yang still dengan kita bila kita tengah rasa down ni..

and the best part.. kami yang dah lame terpisah akhirnye bertemu di REST HOUSE..
hati tengah sedih tapi bila jumpe dengan mereka ni.. hati sendiri terhibur..
ALLAH tahu apa yang terbaik.. :)







muka bahgia member aku ni bila dah habis pratikal :)






( percaya je taw yang kami semua ni dah 20 tahun) ^_^




ok ni serious dah lama gila tak berkumpul berlima macam ni..
kalau berjumpe mesti salah seorang tak ada..
kami start berjumpe bila kami sama-sama satu kelas masa form 4
ALHAMDULILAH persahabatan kami ni masih kekal sehingga hari ini walaupun
semua study jauh sampai ke kedah, kl,..
tapi still contact lagi..

semoga persahabatan ni kekal sampai semua dah kahwin..
sampai semua dah ada anak bagai.. sehingga hujung nyawa kita..
yup i alwys jatuh cinta dan rindu dengan korang :)






Sunday, 27 April 2014

SEGMEN : 1st Simple Giveaway by CIKNA136




jom join you all :)


" Blossom April Giveaway "

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

Saturday, 26 April 2014

Havoc Giveaway by Isabella Idura



jom join :)

TAG: 1 2 3

Tarikh Tutup Giveaway ini adalah pada  30 April 2014 

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER BARU DAN LAMA



jom join you all.. :)

blog ni adalah blog kedua dila.. blog pertama dila tak dapat nak buka dah sedih2..
blog yang lama tu dila dah mula masa dila form 3 (2009)..
kemudian tahun lepas bulan 7 baru dila tubuhkan blog yang kedua and awal tahun 2014 sehingga sekarang dila aktif dengan blog yang kedua ni.. kiranya dila dah lama dalam dunia blog ni sejak 2009 lagi.. :)

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

Friday, 25 April 2014

1st Giveaway by nuraaisy.bs.com



1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Senarai Hadiah
RANDOM.ORG
[ 1 cute bracelet each for 4 lucky winners! ]

Due Date :- 11-29 April 2014 [ HANYA 19 HARI SAHAJA ]




" First Giveaway By Amanina Baiduri "




JOM JOIN.. :)

' Simple Topap Giveaway by MissEzzatie'


Assalamualaikum..
Giveaway ni hanyalah menawarkan hadiah topap sahaja.. 





Mencari 20 PEMENANG!!
Cepat2 Join!
Mana tahu rezeki korang kan!!




Segmen First Annivessary Blog Asha Lya

hari ini adalah hari Jumaat terakhir dalam bulan April..
cepat je kan masa berlalu dah penghujung bulan April dah..

haaa.. mood pun petang-petang macam ni rajin nak join GA..
jom laa join.. :)





Segmen dijalankan bermula 25.04.2014 (Jumaat) dan tamat 05.05.2014 (Isnin)

Wednesday, 23 April 2014

PERKARA YANG MEROSAKKAN OTAK


NAK MASUK WAKTU MAGHRIB DAH NI..
JOM SIAP-SIAP NAK SOLAT..
HAA SEBELUM TU.. 
NAK SHARE SIKIT NI :)

baca taw jangan tak baca sesiapa yang pernah buat perkara-perkara ni
kita berusaha untuk tinggalkan ye.. 
berusaha untuk berubah .. IN SHAA ALLAH


hehehe.. dila pun ada juga terasa ni..
in shaa ALLAH akan cuba untuk berubah :)



Tuesday, 22 April 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, 20 April 2014

TALK DILA #1 (tertinggal solat disebabkan tertidur, sah atau tidak sah)

HIHI kali ni nak buat entry yang datangkan faedah sikit..
nak share ilmu apa yang dila dapat bila join satu group dekat whatapp..
ALHAMDULILAH banyak ilmu yang dila dapat..

ok kita terus ke point sebenarnye..

ada yang bertanya dekat dila..


''dia tertidur bila terjaga tengok-tengok waktu asar semakin hampir, dia pun bangun
ambil air sembahyang dan lakukan solat zohor.. tapi tengah dia di tahyiat akhir dia dengar azan asar.. soalan dia.. adakah solat zohor dia itu sah??? ''


SAH ATAU TIDAK SAH???

jawapannya: adalah sah..  solat kita sentiasa sah kecuali ada rukun yang kita langgar sehingga menyebabkan tidak sah solat..

Ni hadis dari anas b malik dr rasulullah s.a.w

:'' Apabila tidur salah seorang kamu sehingga meninggalkan solat atau terlupa daripadanya, maka hendaklah ia segera solat apabila ia teringat kerana Allah SWT berfirman: ''Dirikanlah kamu akan solat untuk mengingati-Ku.''

Ni untuk dalil tertdor tu

( dan pernah ada satu kisah dari sydana umar, waktu perang khandak, beliau katakan pada rasulullah, sesungguhnya aku terlupa untuk solat asar sedangkan ketika itu sudah hampir masuk maghrib.. Rasulullah saw berkata, takpe sesungguhnya aku juga belum solat, kemudian mereka semua ikut baginda berwuduk dan mereka solat asar kemudian terus solat maghrib )


-jadi konklusinya, sah solat itu- 




1st Mini GA by NaNie DeaN



JON JOIN YOU ALL :D

Giveaway Simple-Simple by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.


Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014

GIVEAWAY: SAYA NAK SKIRT FREE ITU




''SAYA MESTI MENANG CHIFFON SKIRT INI KERANA SAYA INGIN MEMAKAI DENGAN BLOUSE SUPAYA NAMPAK LAGI MENARIK DAN KELIHATAN KEMAS HIHIHI :D''







Pinkish & Purplish Part 2




haaa.. jom join salah satu Giveaway ni.. 
jommm :D