Tuesday, 10 June 2014

cara untuk mengempiskan perut

haaa ni dila nak sahre lagi dari majalah Remaja..
mesti korang tak suka kalau perut ada masalah kan??

ni dila ada jumpa macam mana nak kempiskan perut.. 
tapi kena rajin-rajin laa ikut ye :)




Terdapat banyak cara untuk mengempiskan perut yang bermasalah. Antaranya ialah :-

MINUM AIR PUTIH
Kita di sarankan minum air putih sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Amalan ini akan membantu dan menyenangkan penyingkiran toksik dalam badan. Malah ia juga bagus untuk sistem pencernaan dan perkumuhan badan.

OLAHRAGA / BERSENAM
Lakukan segala aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh. Untuk dapatkan hasil yang lebih berkesan cuba lakukan senaman yang paling sesuai untuk mengempiskan perut seperti sit up. Senaman ini bukan sahaja dapat menurunkan berat badan malah ia juga akan membuatkan perut kamu semakin fit dan tidak mengelebeh.

MAKANAN YANG SEIMBANG & SIHAT
Jenis makanan yang di makan juga sangat memainkan peranan dalam mengekalkan bentuk badan yang ideal. Perbanyakkan pengambilan makanan berserat tinggi seperti sayurandan buah-buahan untuk melancarkan pencernaan.

BANYAK KETAWA
Ya, memang benar. Ketawa adalah salah satu cara altenatif untuk kamu mengecilkan perut. Ini kerana, apabila kamu ketawa otot perut akan berkerja sehingga lemak yang ada di bahagian perut terbakar.


SELAMAT MENCUBA YOU ALL!! :D

9 comments:

Ismi Ana said...

Huhu~ ty verymuch for your tips..

Efa Aziz said...

Efa selalu buat yang no 1 tu hihi

nor_farihan said...

tq share hehe...

Khamsi Abdullah said...

satu lagi...makan pisang.

Nurul Farhana said...

kalau macam tu kena ketawa selalu la ni.haha

Jia Rizaira said...

nak bersenam tu yg berat sikit tu..

Entri terkini MINDAKABUR : Menambah 'Text Formatting Tools' Pada Kotak Post Google+

msredcheesecake said...

tamo kempis gak...hheee

nuirra said...

salam singgah...irra new blogger :)http://irrayyanjourney.blogspot.com/ tq

Tasha Aqisha said...

tq atas tips..
done follow sini
http://cercitertashaqisha.blogspot.com/