Wednesday, 2 July 2014

Macam mana nak hilang perasaan ni????


Firstly, sory kali ni dila tulis lebih pada hal peribadi dila..

dila dulu budak baru dekat stu sekolah ni, budak baru memang orang pandang laa kan hihihi
first time jumpe..
pendek kan cerita, ada seorang lelaki ni asyik kacau dila setiap masa
sebab kami satu kelas dulu.. lama-lama jadi rapat
hari-hari cerita itu ini laaa..

one day, dila balik dari sekolah jalan kaki, selalunya seorang2 je jalan kaki
benda yang tak diduga dia follow dila dari belakang..
macam tak ada kerja mamat ni sedangkan rumah dia jauh dari rumah dila..
alasan dia hanya nak tahu rumah dila dekat mana..
*dila dari kecik memang susah nak ada kawan lelaki sebab dila jenis kasar orangnya*

lagi benda yang dila tak tahu.. rupanyanye mamat ni banyak juga peminatnye..
bila dila start kawan dengan mamat ni.. ramai yang dah tak suka kawan dengan dila..
hmmm lama-lama dila tak ada kawan perempuan dekat situ
mamat ni laa selalu teman dila..
dila hanya berkawan je, tak buat apa..
dan baru dila tahu, yang mamat ni ada couple..
sampai laa orang kata dila ni *perampas* hmmm
seriously dila masuk sekolah tu bukan nak jadi pereampas ke apa..

banyak juga kenangan pahit dekat sekolah tu dan mamat ni always ada dengan dila
berbulan kami kenal.. akhirnye dia cakap nak couple dengan dila
apa perasaan dila time tu???
yup dila terkejut sebab dia lelaki yang berani cakap macam tu dekat dila..
and I say NO!!! 

sory dila memang tak layan couple2 ni..
sampai satu tahap tu dia kerjar dila
dia always take care pasal dila..
lama-lama eiiii tak suka betul laa..
dia berjaya buat dila terima dia..
dan benda yang paling dila takut ialah *KECEWA*

sekarang hampir 5 tahun kami kenal..
dan sekarang perkataan * KECEWA* itulah dila tengah rasa sekarang..
now dia nak dila jadi kawan dia balik..
bak kata orang "habis madu sepah dibuang"

dulu ko kerjar aku, dulu ko take care pasal aku
dulu ko always ada masa dengan aku..
kenapa?? kenapa?? bila perasan tu dah ada
ko buat aku macam ni..  hampir 5 tahun aku setia dengan ko

kenapa ko tinggalkan aku semata-mata perempuan yang baru ko kenal..
stop playing me..
sakit tahu tak perasan ni.. sakit sangat..
sekarang ko tinggalkan aku macam tu je..
5 tahun bukan masa yang pendek..
banyak kenagan ko tahu tak..
aku yang sakit tapi ko tengah bahagia..
kenapa ko buat macam ni.. kenapa beb??



3 comments:

Ismi Ana said...

Dila, itu adelah normal. Sepatutnye Dila jadikan tu sebagai satu pengajaran. Masa mule2 Dila datang sekolah kan, dia sanggup tinggalkan gf dia sebab Dila. Dan dia buat benda yang sama pd Dila seperti yang dia buat kat gf dia sebelum ni. Bersabarlah. Perlahan2 buang dia.

Nadirah Mohamad said...

Betul cakap Ana...selalunya hidup memang macam tu...kalau dulu dia bole buat dekat teman lama dia...bila-bila pun dia boleh buat perkara yang sama pada Dila..

Banyakkan berdoa...lama-lama nanti okay lah... :)

Take care Dila!

Nadirah Mohamad said...

Betul cakap Ana...selalunya hidup memang macam tu...kalau dulu dia bole buat dekat teman lama dia...bila-bila pun dia boleh buat perkara yang sama pada Dila..

Banyakkan berdoa...lama-lama nanti okay lah... :)

Take care Dila!