Monday, 27 January 2014

“Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku”

Salam..
ok hari ini dila nak join giveaway dari Nurina Izzati..




kalau nak join tekan sini


haaa.. kalau korang baca pasal giveaway ni, ajak laaa ramai-ramai join
sebabnya banyak sangat hadiah yang menarik.. jom laaa join ramai2..
baca syarat2 nya dulu ye :)







"KEPENTINGAN HIJAB KEPADA WANITA"

pentingnya berhijab bagi wanita.. 
kenapa kita kena berhijab dila?? 
kenapa ada je perempuan yang tak berhijab??
ok, ini adalah pendapat dila dan tu yang dila faham laa..
sebenarnya berhijab adalah "WAJIB" bagi semua wanita islam di luar sana..
kalau di kata kan wajib bila kita lakukan maka kita akan perolehi pahala dan kalau kita tak lakukan maka kita telah melakukan dosa..
bila kita pakai tudung ni, orang sekeliling akan rasa lebih hormat dengan kita, kita pun akan rasa lebih selamat..

contoh: kalau kita datang satu event ni, mesti laa pergaulan lelaki dengan perempuan ni macam bebas sikit kan..
ok kalau kita datang satu event tu , kita datang dengan bertudung..
 orang dekat situ tahu..''oh ni dia ni berhijab''..
so lelaki nak bersalam dengan kita pun tak jadi..
see kita dapat elak diri kita dari bersentuhan dengan bukan mahram kita..
ini dapat mengelak diri kita dari terus melakukan dosa 
banyak kebaikan kita akan perolehi..
bertudung laa walaupun rasa panas..
tak boleh nak pakai, cuba laa dan terus mencuba lama-lama akan terbiasa
In shaa ALLAH..


   kalau dila ada rezeki hadiah yang dila mahu:
  •  Novel Single Unavailable beserta autograf penulis x 5

NOTES: SEMOGA KITA SENTIASA ISTIQAMAH DALAM MENJALAKAN PERINTAH ALLAH S.W.T.. IN SHAA ALLAH





6 comments:

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum... Semoga berjaya....

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Miss Fairytale said...

Assalamualaikum :) Saya dari segmen yang sama ;0
http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html
Salam ukhwah darl. :D

Nurina Izzati said...

Terima kasih kerana menyokong. Semoga berjaya. ^^

miya amira said...

dtg sini nk wish good luck..

http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/01/giveaway-world-hijab-day-by-cahaya.html

Akeyla Azmi said...

Goodnight hehheehhe xD
Qila blogwalking jap before tidur ni hiks.

Betul :D Qila setuju sangat sangat.
Support giveaway hijab day ni hiks. <3

Blog qila hehe